Κρίση, ψυχολογία και άλλα ευτράπελα (μέρος Α)

Τελικά, η κρίση μας έχει εν μέρει κάνει να υποφέρουμε ψυχολογικά, αλλά μας κρατάει προσγειωμένους σε πιό «ταπεινές» δραστηριότητες και αντί να κάνουμε focus στην απόκτηση υλικών και πολυτελών απολαύσεων, μας δίνει τη δυνατότητα να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους εκτόνωσης, οι οποίοι μας φέρνουν πιό κοντά στον συνάνθρωπο και κυρίως…..στον εαυτό μας. Εχουμε την ευκαιρία να παραμείνουμε πιστοί σε ένα χόμπι ή σε μία εθελοντική δραστηριότητα, που υπό άλλες συνθήκες δε θα καταδεχόμασταν να αφιερώσουμε χρόνο!

Πρίν 2 χρόνια, πούλησα το ασύμφορο αυτοκίνητό μου. Πραγματικά, στα 23 μου δε μπορούσα να φανταστώ να μην έχω αμάξι και να μην μπορώ να πηγαίνω όπου θέλω και τώρα, στα 30 μου, νιώθω υπέροχα χωρίς αυτοκίνητο! Τα τελευταία 2 χρόνια, απολαμβάνω τις διαδρομές με το αστικό λεωφορείο, δεν νοιάζομαι πλέον για πάρκινγκ ή άν θα έχω λεφτά για βενζίνη, για αφάλεια ή για το service! Όλο αυτό το διάστημα, συνειδητοποιώ ότι όσο απλουστεύω τη ζωή μου, τόσο λιγότερο άγχος αισθάνομαι!!! Καμία φορά το να ταλαιπωρούμαι λίγο παραπάνω και να μην έχω ανέσεις, με λυτρώνει! Ισως φταίει και λίγο το ενοχικό μου στύλ, αλλά και οι σπουδές μου στο περιβάλλον που μου δίδαξαν πόσο ρυπογόνο μπορεί να είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του καθενός! Αισθάνομαι άνετα πιά με τον εαυτό μου αν δε φοράει μαρκέ ρούχα και παπούτσια! Αισθάνομαι όμορφα με τη συνείδησή μου, αν δεν ανανεώνω συχνά τη γκαρνταρόμπα μου, επειδή έχω την ευκαιρία να αποσβέσω το ποσό των ρούχων που απέκτησα όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να συνεισφέρω όλο κ λιγότερο στον υπερκαταναλωτισμό που υπάρχει γύρω μας.

Επίσης, για πρώτη φορά μένω πιστή έναν χρόνο συνεχόμενα, στην αγαπημένη μου δραστηριότητα που είναι ο χορός. Εχω βρεί αυτή τη δωρεάν ομάδα και με μία δασκάλα επαγγελματία διδάσκομαι όλα αυτά τα ωραία πράγματα, που κάποια χρόνια πίσω, θα έπρεπε να δίνω μία περιουσία για να τα κάνω και χωρίς την απαραίτητη  διάθεση να αφοσιωθώ. Τώρα, εκτιμώ το παραμικρό που μου προσφέρεται. Επίσης, μάζεψα όλα τα παλιά ρούχα που δε φορούσα πιά και τα έδωσα, κάποια σε ορφανοτροφείο και κάποια άλλα τα έστειλα στους πρόσφυγες. Αυτά για τώρα! Ελπίζω περισσότερα όμορφα πράγματα να συμβούν σε όλους εσάς στη συνέχεια και η κρίση να αποτελεί όχι τροχοπέδη, αλλά τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής σας! Δώστε σημασία σε όσα υποτιμούσατε ώς τώρα και μία ευκαιρία σε όσα σνομπάρατε, αλλά που κατά βάθος σας άρεσαν! Ίσως δείτε η ευτυχία και η πληρότητα να κρύβονται κάπου εκεί..

Less is better.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.