Χριστουγεννιάτικες ταινίες – all time classic

Δεν έχουν υπάρξει Χριστούγεννα ως τώρα για εμένα, που να μην τα έχω συνδέσει με αγαπημένες ταινίες. Η λίστα μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη, αλλά σε αυτό το post θα περιοριστώ σε τρείς μόνο..

.. μιάς και οι συγκεκριμένες έχουν σημαδέψει για πάντα τις γιορτινές αυτές μέρες και η αναφορά σε αυτές είναι απολύτως απαραίτητη!

Θα ξεκινήσω με την πιο πρόσφατα αγαπημένη που είναι το A Christmas Carol, μία ταινία του 2009, που έχει μεταφερθεί από το ομώνυμο βιβλίο του Charles Dickens. Πρωταγωνιστεί -μεταξύ άλλων- ο αγαπημένος ηθοποιός Jim Carey και αυτό από μόνο του μας προετοιμάζει για μία εξαιρετική ερμηνεία!

Πράγματι, η ιστορία του σκληρού, άκαρδου και τσιγγούνη Σκρούτζ και η επίσκεψη των 3 πνευμάτων των Χριστουγέννων, αναμένουν να αλλάξουν όχι μόνο τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο γύρω του, αλλά και την μεταστροφή του από την απομόνωσή του στην απόλυτη εξωστρέφεια και συνεισφορά! Ταινία ατμοσφαιρική, πλόυσια σε χρώματα και σκηνικά, μαγευτικές εικόνες, χριστουγεννιάτικο κλίμα με πολλαπλές δόσεις μαγείας! Τί άλλο να ζητήσει κανείς τα Χριστούγεννα!

Στη συνέχεια, το γνωστό στο ευρύ κοινό Home Alone (Μόνος στο σπίτι) που σκηνοθετήθηκε το 1990 και έκτοτε έχει μεγαλώσει γεννιές, έχει ταυτιστεί απόλυτα με τα Χριστούγεννα πολλών από εμάς! Ο Macaulay Culkin, ενσάρκωσε πετυχημένα την παιδική ψυχολογία και τις αντιδράσεις της, απέναντι στο κατά λάθος ξέχασμά του από ολόκληρο το σόϊ του την ημέρα των Χριστουγέννων, καθώς εκείνοι ταξίδευαν εκτός πόλης! Οι πολλές αντιθέσεις, οι υπερβολές, ένα παιδί μόνο του σε ένα μεγάλο σπίτι, το θάρρος του, οι ληστές, το χιόνι, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που χρησιμοποιήθηκαν ώς εργαλεία εξολόθρευσης των επίμαχων δραστών και οι σε απόγνωση γονείς, συνθέτουν την πιό όμορφη Χριστουγγενιάτικη ταινία και η περιπέτεια αυτή απογειώνει το κλίμα των ημερών!

macaulay-culkin-child-star-in-home-alone

Τελευταία επιλογή είναι τα Gremlins! Ναι, εκείνα τα όχι και τόσο γλυκά μαλλιαρά πλασματάκια (τερατάκια) που συνέθεσαν την γνωστή comedy horror ταινία! Η πρώτη μάλιστα εκ των sequel, σκηνοθετήθηκε το 1984. Η ταινία επικρίθηκε καθώς περιείχε κάποιες σκληρές σκηνές με τα βίαια γκρεμλινς. Παρ’όλα αυτά, η περιπέτεια αυτή που γύρω από το χριστουγεννιάτικα στολισμένο σκηνικό της κρατά τους θεατές και κυρίως τα παιδιά σε αγωνία βλέποντας την εξέλιξη και τις αταξίες των μικρών πλασμάτων, αποτελεί all time classic επιλογή για μία νότα διαφορετική τις ημέρες των Χριστουγέννων!

gizmo-gremlins

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.