Στροφή στα οργανικά προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης

Μας αξίζει να φαινόμαστε, αλλά και να νιώθουμε όμορφες, χωρίς κανένα κόστος στην υγεία μας. Και για αυτό, οφείλουμε να εναντιωθούμε στα άπειρα πλέον προϊόντα ομορφιάς που βρίσκουμε (πανεύκολα) διαθέσιμα στα ράφια των super markets και των καταστημάτων ομορφιάς, όπου στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι επικίνδυνα, περιέχοντας ένα σωρό τοξικές ουσίες.. πολλές μάλιστα από αυτές, όταν χρησιμοποιούνται μακροχρόνια, λειτουργούν βιοσυσσωρευτικά στον οργανισμό μας με πραγματικά άσχημες -για την υγεία μας- συνέπειες.

images.jpg

Η διαφήμιση αυτών των προϊόντων, το marketing, η πλύση εγκεφάλου, οι επιταγές της μόδας, η ευκολη προσβασιμότητά τους και πολλές φορές και η δελεαστική τους τιμή, τα φέρνουν πρώτα στην προτίμηση των γυναικών (και των ανδρών).

Τον τελευταίο καιρό, είχα την όρεξη να ασχοληθώ λίγο πιό σχολαστικά με το ανωτέρω θέμα. Η αναζήτησή μου ωστόσο, έχει περιοριστεί πρός το παρόν σε ευυπόλυπτα ξένα και ελληνικά sites και μόνο λίγο σε βιβλιογραφία. Αν είχα τον απαραίτητο χρόνο, θα εμβάθυνα περισσότερο στο επιστημονικό κομμάτι των γνώσεων και γνώμεων που έχω συγκεντρώσει. Αυτό βέβαια, βρίσκεται στα άμεσα πλάνα μου.

Με αφορμή την εξειδίκευσή μου στην επιστήμη του περιβάλλοντος, είμαι αρκετά ευαισθητοποιημένη ώς πρός το πως επηρεάζουν την υγεία μας, αλλά και το περιβάλλον, τα προϊόντα που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε για να καλύψουμε τις βασικές, καθημερινές μας ανάγκες ή τον καλλωπισμό μας. Πρόκειται μάλιστα για προϊόντα που εκτός του οτι κατακλύζουν τα ράφια, τα ντουλάπια και το μπάνιο μας, τα χρησιμοποιούμε ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ.

Η συστηματικότητα στην χρήση τους, είναι άλλος ένας επιβαρυντικός παράγοντας, πέρα από τα ίδια τα (βλαβερά) συστατικά τους.

CH.png

Το μόνο δύσκολο για την αγορά των οικολογικών/οργανικών προϊόντων είναι η πρόσβαση σε αυτά (σχεδόν ποτέ δε τα βρίσκεις σε σουπερ μαρκετ), αλλά συνήθως υπάρχουν σε μαγαζιά με βιολογικά τρόφιμα ή σε online καταστήματα. Να προσθέσω στο σημείο αυτό, πως αν και η τιμή των συγκεκριμένων προϊόντων είναι πιό υψηλή, τα οφέλη τους για την υγεία και την ομορφιά μας είναι ανεκτίμητα.

Παρακάτω, παραθέτω διάφορα sites στα οποία μπορείτε να δείτε τα χημικά συστατικά που πρέπει να αποφεύγουμε!

  • Πρώην καρκινοπαθής κάνει το δικό της αγώνα εκθέτοντας τις πιο επικίνδυνες χημικές ουσίες που μπορούμε να βρούμε στα καλλυντικά που κυκλοφορούν, δοκιμάζει τα πιό αγνά και τα μοιράζεται μαζί μας.
  • Καμπιάνα για ασφαλή καλλυντικά. Και εδώ παρουσιάζονται αναλυτικά τα επικίνδυνα χημικά.
  • Ενας οδηγός για να ελέγξετε τα δικά σας προϊόντα, με πλήρη αξιολόγηση.

dangerous-ingredients-in-cosmetics-02.jpg

images.jpg

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.