Κοινά καλλυντικά της αγοράς & οι κίνδυνοι για την υγεία μας

Τα καλλυντικά που βρίσκουμε διαθέσιμα στην αγορά, ακόμα και αν ισχυρίζονται στις διαφημίσεις και στις ετικέτες τους οτι περιέχουν το τάδε φυτό ή βότανο ή ορυκτό (ή και εγώ δεν ξέρω τί άλλο), στην πραγματικότητα η περιεκτικότητά τους στο συγκεκριμένο συστατικό είναι πάρα πολύ μικρή, αν όχι ανύπαρκτη. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι κοστοβόρο και συγκρούεται με τον βασικό στόχο των εκάστοτε εταιριών, που φυσικά είναι το κέρδος.

Ετσι λοιπόν, οι χημικοί των εργαστηρίων τους καλούνται να δημιουργήσουν καλλυντικά και είδη καθαρισμού, που να είναι όσο το δυνατόν πιό οικονομικά για αυτούς και όσο το δυνατόν πιό εντυπωσιακά σε εμάς.

red-woman-girl-brown-resize

Για να προάγουν τα συμφέροντα της εταιρίας, οι ουσίες που επιλέγουν δυστυχώς δεν προστατεύουν ούτε την υγεία, ούτε την ομορφιά μας. Πρόκειται για ουσίες όπου στην συντριπτική τους πλειψηφία είναι τοξικές, καρκινογόνες, μεταλλαξιγόνες, γενετικά τροποποιημένες και η λίστα όλο και μεγαλώνει.

Toxic-chemicals-1-merkaela.jpg

Ενας από τους λόγους που το κάνουν αυτό, είναι οτι οι ουσίες αυτές είναι φθηνές και τις διαχειρίζονται σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Τους συμφέρει να τις βάζουν στα μείγματα των διαφόρων προϊόντων τους και απλώς να «πετούν» μέσα καμιά σταγόνα από το θαυματουργό συστατικό που ευαγγελίζονται!

Οχι μόνο περιέχουν τα καλλυντικά τους όλες τις βλαβερές για την υγεία και την ομορφιά μας ουσίες, αλλά και τα έλαια που χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τα «αληθινά» έλαια ή αλλιώς το the real thing.

Συνήθως, βάζουν μέσα ραφιναρισμένα, αραιωμένα με άλλα κατώτερης ποιότητας λάδια, επεξεργασμένα σε υψηλή θερμοκρασία (καμμένα) και χημικά τροποποιημένα, προσθέτοντας σε αυτά τεχνητό άρωμα (που είναι και αυτό μία βλαβερή χημική ουσία) και αλλάζοντας την υφή τους με διάφορα άλλα (επιβλαβή) χημικά μέσα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην παίρνουμε όλα τα ευεργετικά οφέλη που θα παίρναμε από το αληθινό (φυσικό, μη επεξεργασμένο) συστατικό, αλλά να είμαστε και εκτεθειμένοι σε όλη αυτή την τοξικότητα και μάλιστα με τρομακτική συστηματικότητα.

Και αυτό γιατί πάρα πολλά από τα καλλυντικά και τα είδη καθαρισμού που διαθέτουμε, τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και περιλαμβάνονται στην ρουτίνα της περιποίησης των μαλλιών, του προσώπου και τελικά ολόκληρου του σώματος. Η συχνότητα χρήσης τους είναι τεράστια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Επίσης, δεν είναι «τοίχος», αλλά αναπνέει και διαθέτει την ικανότητα να απορροφάει.

Κάθε φορά λοιπόν που του δίνουμε κακής ποιότητας «τροφή», όπως είναι τα κοινά καλλυντικά της αγοράς, αυτό λαμβάνει μία συστηματική τοξικότητα και η αντίδρασή του στη συντριπτική πλειοψηφία είναι μακροχρόνια, άν όχι άμεση.

Και συνήθως δεν είναι άμεση, γιατί φανταστείτε μόνο πόσα κέρδη θα έχανε η εταιρία από ένα προϊόν που προκάλεσε πρόβλημα υγείας σε έναν αγοραστή.

Οι εταιρίες τα προσέχουν πολύ αυτά και έτσι δοκιμάζουν πρώτα τα προϊόντα τους… σε ζώα..

Ακόμη ένας πανίσχυρος λόγος για να προσέχουμε τί αγοράζουμε και ποιόν κάνουμε δυνατό παρέχοντάς του το ευρώ μας…

Τα ζώα εκτός από ζώντες οργανισμοί που πονούν και υποφέρουν, όπως ακριβώς και εμείς, δεν είναι σκλάβοι κανενός και είναι ανήθικη η εκμετάλλευσή τους από εταιρίες που έχουν σαν μοναδικό στόχο το κέρδος!

Καμία εταιρία δεν ενδιαφέρεται για το εάν τα πειραματόζωα πονούν και (αργο)πεθαίνουν υποφέροντας από τα χημικά τους, όπως και καμία εταιρία δεν ενδιαφέρεται αν τα καλλυντικά τους θα μας προκαλέσουν μακροχρόνια σοβαρές βλάβες στην υγεία μας!

Οι οποίες μάλιστα, ακριβώς επειδή προκαλούνται μακροχρόνια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδείξει κανείς ότι το τάδε προϊόν τις προκάλεσε…

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Οπως λοιπόν επιλέγουμε να μην τρώμε συνήθως fast food που είναι γεμάτο τρανς λιπαρά, άσπρη κατεργασμένη ζάχαρη και αλάτι, έτσι θα πρέπει να προσέχουμε πολύ και να είμαστε υπεύθυνοι για το τί απλώνουμε στο πρόσωπο, στο δέρμα, στα μαλλιά μας..

♥♥♥

White and Pink Strikeout Cosmetics Beauty Logo(3)-page-001

υ.γ. Το παρόν άρθρο δεν υποκαθιστά ιατρική γνώμη, διάγνωση ή θεραπεία. Στο παρόν άρθρο εκφράζονται απλώς οι απόψεις του συγγραφέα.

2 σκέψεις σχετικά με το “Κοινά καλλυντικά της αγοράς & οι κίνδυνοι για την υγεία μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.