Κινητό Samsung Galaxy S6 edge

Ηθελα να γράψω καιρό τώρα για το νεοαποκτηθέν μου Samsung. Η επιλογή μου αυτή κρίθηκε ξεκάθαρα στα δύο βασικά χαρακτηριστικά που αναζητούσα το τελευταίο διάστημα… Καλή κάμερα και χαμηλή ακτινοβολία! Θα μπορούσε κανείς να πεί πως η «δουλειά» ενός κινητού είναι οι κλήσεις και τα μηνύματα. Δηλαδή η επικοινωνία.

Δε συμφωνώ. Και αυτό γιατί για τους λάτρεις της φωτογραφίας, το να σου δίνεται η δυνατότητα να απαθανατίσεις τη στιγμή που το θες όλες εκείνες τις στιγμές που θεωρείς σημαντικές ή που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, είναι ένα τεράστιο δώρο.

Για μένα λοιπόν, το κινητό μου είναι και η φωτογραφική μου μηχανή. Καμία DSLR ή compact μηχανή δε θα με ακολουθεί σε κάθε μου έξοδο, ούτε θα έρχεται μαζί μου, στην τσάντα ή την τσέπη του τζίν. Και τις περισσότερες φορές, στις πιο αυθόρμητες εξόδους μου, φωτογράφισα.

Με κριτήριο την καλή κάμερα λοιπόν, επέλεξα το συγκεκριμένο κινητό. Αλλά δεν σταμάτησα εκεί. Η άλλη μου «απαίτηση» ήταν η χαμηλή ακτινοβολία.

Ολοι έχουμε λίγο πολύ διαβάσει για τα SARS. Την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά μας κατά την διάρκεια μιάς κλήσης (πόση ακτινοβολία περνά ανά κυβικό ανθρώπινου ιστού, αν θυμάμαι καλά). Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για απαντήσεις, μπλέχτηκα χειρότερα. Κατέληξα πως παρά τα τόσα debate που διάβαζα στα διάφορα forums, δεν ήθελα να ρισκάρω να αγοράσω ένα κινητό τύπου Xiaomi ή Huawei ή ακόμα και Lenovo, ακριβώς επειδή τα SARS που δίνουν οι εταιρίες τους είναι ξυστά στα επιτρεπόμενα όρια.

Φοβούμενη λοιπόν όλο αυτό, ένιωσα «ασφαλής» με την επιλογή ενός Samsung, καθώς το δικό του SAR  είναι αρκετά κάτω από το όριο.

Η απόφαση λοιπόν, αν και τσιμπημένη για ένα κινητό που πλέον θεωρείται σχετικά παλιό, πάρθηκε δίχως περαιτέρω συζήτηση. Αρκετά είχα κουράσει το μυαλό μου με διλήμματα τύπου Huawei P9 ή Moto G5 plus κλπ…..

Με κάμερα στα 16 Mpx και video 4Κ δεν έχω να ζητήσω τίποτα παραπάνω. Με ακτινοβολία την χαμηλότερη σχεδόν της αγοράς, το Samsung Galaxy S6 και μάλιστα edge (η αισθητική του οποίου με ξεπερνά), ήταν μονόδρομος!

υ.γ. Οι φώτο του την ημέρα σχεδόν επαγγελματικές. Τη νύχτα αρκετά ικανοποιητικές! Το βίντεό του πολύ καλό και έχει και δυνατότητα slow motion, αλλά και δημιουργία gif.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.