Οραματισμός. Πώς μας βοηθάει?

Οραματισμός. Μία από τις αρχαιότερες μεθόδους αυτοβελτίωσης και ευεξίας, σωματικής και ψυχικής. Η φαντασία μας είναι το βασικότερο εργαλείο για τον οραματισμό και χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς.

Ο Ασκληπιός, ‘Ελληνας ημίθεος, γιατρός και φιλόσοφος ήταν ο πρώτος που απέδειξε την αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπείας. Μάλιστα, μετά τον θάνατό του, ανεγέρθηκαν θεραπευτικοί «ναοί», που ονομάζονταν Ασκληπιεία, πάνω στην φιλοσοφία των οποίων στηρίζονται τα σύγχρονα κέντρα ολιστικής ιατρικής που έχουν πρόσφατα δημιουργηθεί στην Ευρώπη.

Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας αυτής αναγνωρίζεται ακόμα και σήμερα και χρησιμοποιείται από γιατρούς και ψυχολόγους.

Σύμφωνα με τον Ασκληπειό, το μυαλό είναι ένας ισχυρός θεραπευτής.

Πώς ακριβώς όμως μας βοηθάει ο οραματισμός?

  • Βελτιώνει γενικά την υγεία και προσφέρει ευεξία.
  • Βοηθάει στην αυτοβελτίωση.
  • Ενδυναμώνει το σώμα, ιδίως όταν συνδυάζεται με δηλώσεις αυτοεκτίμησης (positive affirmations).

Πώς γίνεται?

Μπορεί να είναι αυτοκατευθυνόμενος, ή καθοδηγούμενος.

Τί πρέπει να προσέξουμε?

Οι αρχάριοι να απευθύνονται σε άτομο με πείρα, καθώς ο οραματισμός μπορεί να έχει ισχυρή επίδραση στον τρόπο σκέψης μας.

Ο οραματισμός μιάς ισχυρής φονικής μηχανής που καταστρέφει όλες τις αρνητικές σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας, θα σας δώσει δύναμη να ξεπεράσετε τις φουρτούνες της ζωής.

2fe2a624

Ο θεραπευτικός οραματισμός βασίζεται στην δύναμη της εικόνας, γνωστό ώς «νοερή απεικόνιση». Σύμφωνα με αυτό, μέσα από τη σκέψη μας μπορούμε να δημιουργήσουμε εικόνες, που μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε θετικά ή αρνητικά.

Μαθαίνοντας να ελέγχουμε τη φαντασία μας, ελέγχουμε τη σκέψη μας.

Ελέγχοντας τις σκέψεις μας, ελέγχουμε και τα συναισθήματά μας.

Ετσι, καθαρίζουμε το μυαλό μας και το προετοιμάζουμε για ανώτερα επίπεδα σκέψης.

Αποκτούμε στοιχεία ενόρασης, που ποτέ δεν πιστεύαμε πως θα αποκτούσαμε, και ώς εκ τούτου ωριμάζουν η αντίληψη και οι συναισθηματικές μας αντιδράσεις.

Είμαστε το προϊόν της σκέψης και της φαντασίας μας και αυτό είναι αναπόφευκτο!

Μετά από μιά αγχώδη αντίδρασή μας σε κάποιο ερέθισμα, όταν εστιάσουμε τη φαντασία μας στις αρνητικές διαστάσεις του περιβάλλοντός μας, δημιουργούμε αυτομάτως μία αρνητική πραγματικότητα. Δυστυχώς, τα αρνητικά συναισθήματα μας αποτρέπουν από το να δούμε τις πολλές παραγωγικές επιλογές που ανοίγονται μπροστά μας. Οσο βρισκόμαστε σε μία αρνητική νοητική κατάσταση, δεν πρέπει να παρασυρθούμε στο να πιστέψουμε οτιδήποτε προκύψει το συγκεκριμένο διάστημα.

Θα αντικρίσουμε τη ζωή χωρίς διαστρεβλώσεις, αν μάθουμε να την βλέπουμε μέσα από ένα άλλο πρίσμα, αυτό της αγάπης, της συμπόνιας, του σεβασμού, της ελπίδας, της συγχώρεσης, της υπομονής και της πίστης. Και ναί, από εμάς και μόνο εξαρτάται το αν θα επιλέξουμε να περάσουμε μιά ζωή στον κόσμο της αρνητικής νοερής απεικόνισης ή αν θα κάνουμε το γενναίο βήμα να στρέψουμε τη σκέψη και τη φαντασία μας στη δημιουργική και θετική τους εκδοχή!

FullSizeRender_9-1024x947

Tip θετικής απεικόνισης. Φανταστείτε μικρούς καρχαρίες να «τρώνε» ένα-ένα τα βακτήρια που έχετε στον οργανισμό σας, σε περίπτωση ίωσης. Σε συνδυασμό με την κλασική ιατρική, οι θετικές νοερές απεικονίσεις μπορούν να αποδειχτούν καταλυτικές για την ταχεία σας ανάρρωση.

Κάτι τέτοιο περιέγραφε στο βιβλίο της «Το μυστικό» η Rhoda Byrne. Μιλούσε για τον νόμο της έλξης, οτι το σύμπαν σου επιστρέφει τα αποτελέσματα των εικόνων και των συναισθημάτων που απεικονίζεις μέσα στο μυαλό σου και το πόσο σημαντικό είναι να εκπέμπουμε σε συχνότητες που είναι ευεργετικές για την υγεία και την τύχη μας. Ο οραματισμός λοιπόν είναι μία τεχνική που χρησιμοποεί το ίδιο ακριβώς εργαλείο με τον νόμο της έλξης – τη φαντασία – και δρα θεραπευτικά.

Positive-Affirmation_11-1AFFIRMATIONS

ps. Το παραπάνω post δεν αντικαθιστά ιατρική συμβουλή/γνώμη/γνώση/γνωμάτευση και απλά εκφράζει τις απόψεις του συγγραφέα.

Βιβλιογραφική πηγή

«Εναλλακτικές Θεραπείες», εκδόσεις Κλειδάριθμος

original - Copy

Positive-Affirmation_16

certificate-8-1024x1024img-947-JH_BodyLoving_Blog_v2_3

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.