Πούδρα ορυκτών Alima Pure

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την αγαπημένη μου φυσική πούδρα. Πρόκειται για την alima pure, satin matte foundation. Οπως έχω γράψει και σε προηγούμενα άρθρα μου, ο λόγος που επιλέγω φυσικά και οργανικά καλλυντικά είναι πώς θεωρώ αναγκαίο να αποφεύγουμε τις τοξικές χημικές ουσίες που περιέχονται στα κοινά προϊόντα της αγοράς.

viber image

Αν διαθέσετε λίγο από τον χρόνο σας για να διερευνήσετε στο διαδίκτυο τους κινδύνους που κρύβουν για την υγεία μας τα κοινά καλλυντικά που εύκολα βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ & στα καταστήματα ομορφιάς, τότε θα μπορέσετε να αξιολογήσετε πιο σωστά την σημασία των ποιοτικών καλλυντικών στη ζωή μας.

Τα οργανικά λοιπόν καλλυντικά είναι ιδιαίτερα δυσεύρετα στη χώρα μας. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε κάποια σε καταστήματα που πουλούν βιολογικά προϊόντα αλλά ακόμα και αυτά διακρίνονται σε διάφορες ποιότητες. Υπάρχουν δηλαδή εκείνα που ενώ στην ετικέτα τους φαίνεται πως περιέχουν 100% φυσικά συστατικά, στην πραγματικότητα τα έλαια -για παράδειγμα- που χρησιμοποιούν είναι χαμηλότερης ποιότητας, ίσως δεν είναι ψυχρής έκθλιψης ή είναι ραφιναρισμένα.

Οσον αφορά τα έλαια, όταν αυτά δεν πληρούν όλες τις προδιαγραφές της σωστής παρασκευής οργανικών ελαίων, τότε δεν μπορούν να μας προσφέρουν τις αναμενόμενες καλλυντικές ή θεραπευτικές ιδιότητες.

Screenshot-2018-3-27 Music - YouTube

Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να ανακαλύπτουμε οργανικά καλλυντικά που μπορούμε να εμπιστευτούμε. Και θα μου πείτε πώς θα το κάνουμε αυτό? Με εμπειρία, συνεχή ενημέρωση, προσωπική εκπαίδευση και λίγη τύχη.

Σχετικά λοιπόν με την πούδρα μου, εκτός από απόλυτα φυσική, περιέχει minimal συστατικά, για την ακρίβεια μονάχα πέντε. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και τα minerals, δηλαδή ορυκτά, τα οποία έχουν πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα, για τα οποία έχω μιλήσει εκτενέστερα σε προηγούμενο άρθρο.

Η ιδρύτρια της εταιρείας είχε σκοπό να δημιουργήσει υγιεινά καλλυντικά, τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει άφοβα η έφηβη τότε κόρη της. Και αυτό το πέτυχε μέσα από τη σειρά ορυκτών καλλυντικών που δημιούργησε.

Screenshot-2018-3-27 Music - YouTube(2)

Στόχος λοιπόν των συγκεκριμένων καλλυντικών είναι όχι μόνο να καλύπτουν την επιδερμίδα, αλλά & να την προστατεύουν. Η συγκεκριμένη μάλιστα πούδρα της εταιρείας Alima Pure, συστήνεται ιδιαίτερα για δέρματα με ακμή ή τάση για ακμή, καθώς δεν επιβαρύνει καθόλου την ενεργή ακμή, ούτε δημιουργεί νέες κύστες η στίγματα. Τα ορυκτά μάλιστα που περιέχει λειτουργούν και ως ήπια αντηλιακά φίλτρα. Βέβαια για πλήρη προφύλαξη από τον ήλιο καλό είναι στην βάση της επιδερμίδας να έχει προηγηθεί η εφαρμογή μιας φυσικής αντηλιακής κρέμας.

Screenshot-2018-3-27 Music - YouTube(3)

Οσον αφορά τις διαθέσιμες αποχρώσεις είναι πάρα πολλές, μάλιστα τόσες πολλές, που καλύπτουν όλες τις αποχρώσεις επιδερμίδας όλων των εθνικοτήτων. Από την πιο ανοιχτή έως την πιο σκούρα. Και εκτός απο τις αποχρώσεις προσφέρονται και πάρα πολλοί υποτόνοι! Για ψυχρές, ουδέτερες, μπεζ, ζεστές, υποκίτρινες, μαυρισμένες επιδερμίδες! Στη δική μου περίπτωση η απόχρωση μπεζ ήταν η πιο κατάλληλη. Για την Ευρώπη & συγκεκριμένα για την Ελλάδα υπάρχουν δύο διαθέσιμα sites στο διαδίκτυο, από τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε την δική σας πούδρα.

Αν ωστόσο θέλετε να πάρετε ένα πακέτο με δείγματα διαφόρων αποχρώσεων ή υποτόνων για να ανακαλύψετε το δικό σας ιδανικό κωδικό χρώματος, τότε αυτή η υπηρεσία θυμάμαι πως προσφέρεται μόνο από το επίσημο site της εταιρίας στην Αμερική, που δε το συνιστώ για τη χώρα μας, καθώς το δικό μου πακέτο εκτός από 2 μήνες καθυστέρηση, χρειάστηκε να εκτελωνιστεί και έπρεπε να πληρώσω επιπλέον το βάρβαρο ποσό των 30 ευρώ.. Περισσότερο σχεδόν από το κόστος του ίδιου του πακέτου με τα 10 δείγματα πούδρας.

viber image

Τώρα όσον αφορά το πως στρώνει η συγκεκριμένη πούδρα στο δέρμα, έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Δεν δημιουργεί την αίσθηση μάσκας, αν κάτω από αυτήν έχει εφαρμοστεί η η αντηλιακή μας κρέμα η ένα ενυδατικό λάδι. Η υφή της γίνεται βελούδινη και ενσωματώνεται πολύ καλά πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου μας. Μένει σταθερή για αρκετές ώρες, είναι buildable (προσφέρει από ελαφρυά έως πλήρη κάλυψη, ανάλογα με την ποσότητα και τον τρόπο εφαρμογής της) και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις πούδρες του εμπορίου. Μάλιστα το ρουζ γράφει τέλεια πανω της!

Screenshot-2018-3-27 Music - YouTube(1)

Η συσκευασία της είναι ένα ανακυκλώσιμο πλαστικό βαζάκι με οπές και κομψό μαύρο καπάκι. Η πούδρα alima pure συνιστάται να χρησιμοποιείται με πινέλο καμπούκι για πιο smooth και αέρινη εφαρμογή. Καλύπτει αξιοπρεπώς τις δυχρωμίες και την ερυθρότητα του δέρματος. Δεν υπάρχει πια δικαιολογία να μην επιλέγετε φυσικά καλλυντικά στην καθημερινότητά σας.. Εκτός από όμορφες, σας κάνουν να νιώθετε λιγότερες ενοχές για την υγεία σας αφού δεν σας επιβαρύνουν και επιπλέον, συνεισφέρετε στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς η συγκεκριμένη εταιρία παρέχει πάντα ανακυκλώσιμες συσκευασίες!

♥♥♥

Love Earth ♥

Make peace with your inner world ◊

Be aware √

Stay zen ∞

Protect yourselves and others ⊂⊃

Do good to humanity ∴

Choose eco and recycle ❤

Share the love ♦

υ.γ. Το παρόν άρθρο δεν έχει χορηγηθεί, ούτε πρόκειται για διαφήμιση. Τα προϊόντα που περιγράφονται είναι αποκλειστικά αγορασμένα με δικά μου χρήματα. Επίσης δεν αντικαθιστά ιατρική συμβουλή, γνωμάτευση ή συνταγή.

 

3 σκέψεις σχετικά με το “Πούδρα ορυκτών Alima Pure

 1. Ο/Η mlsr15 λέει:

  Εξαιρετικό review! Σκέφτομαι κι εγώ να χρησιμοποιώ φυτικά προϊόντα καθώς το δέρμα μου είναι αρκετά ευαίσθητο και τα περισσότερα προϊόντα του εμπορίου ( με ελάχιστες εξαιρεσεις ) δεν κάνουν ότι υπόσχονται! Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση κάνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Ο/Η Eri_S λέει:

   Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Χρησιμοποιώ ήδη τη συγκεκριμένη πούδρα πάνω από 1.5 χρόνο και εξακολουθώ να έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Είναι άψογη για όλες τις εποχές του χρόνου! Ακόμα και εκείνες τις περιόδους που έχω μια μικρή έξαρση ακμής στο πηγούνι λόγω ορμονών, είναι το μοναδικό καλλυντικό που δεν θα με επηρεάσει και μάλιστα, θα με βοηθήσει κιόλας. Δε το συνιστώ σε κανέναν αυτό που θα πω τώρα, όμως ένα βράδυ κοιμήθηκα χωρίς να ξεβαφτώ (λόγω μεγάλης κούρασης) και το πρωί κάποια σπυράκια μου είχαν μαραθεί (?!!!).. Τα οργανικά καλλυντικά είναι τα μόνα που θα σε κάνουν πιο όμορφη και ταυτόχρονα θα λειτουργούν εις όφελος της επιδερμίδας σου! Εγώ φοράω την απόχρωση beige 3.

   Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.