Οικολογικές σερβιέτες vs κοινές σερβιέτες εμπορίου

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για προϊόντα γυναικείας υγιεινής. Ολοι γνωρίζουμε οτι τα κοινά καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης της αγοράς περιέχουν βλαβερές ουσίες για τον οργανισμό μας, αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερωνόμαστε για τους αφανείς κινδύνους και να επιλέγουμε για μας πιο σοφά.

Ακριβώς επειδή υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά καταστήματα που πουλούν βιολογικά προϊόντα, είναι πολύ εύκολο να βρούμε είδη γυναικείας υγιεινής τα οποία να είναι πραγματικά φιλικά και ακίνδυνα στο δέρμα και την υγεία μας.

serrer.jpg

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις σερβιέτες, στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές αναφορές πώς οι μεγάλες εταιρείες δεν αποκαλύπτουν όλα τα υλικά με τα οποία παρασκευάζονται τα προϊόντα τους. Το σίγουρο είναι πως το βασικό συστατικό των προϊόντων τους είναι το πλαστικό και διάφορα άλλα παράγωγα πετρελαίου (βλέπε υπερ-απορροφητικές σερβιέτες). Επιπλέον το λευκό χρώμα των σερβιετών συνήθως οφείλεται σε λευκαντικά που περιέχουν χλώριο και το οποίο ευθύνεται για την απελευθέρωση διοξινών, αρώματα που ερεθίζουν το δέρμα, χρωστικές ουσίες και διάφορες άλλες τοξικές χημικές ενώσεις. Το γεγονός ότι οι σερβιέτες εφάπτονται στο δέρμα μας είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί και να μην επαναπαυόμαστε στις εύκολες και γνωστές μας συνήθειες.

drrttdrtydtr.jpg

Πλέον υπάρχουν προϊόντα στα βιολογικά καταστήματα τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τις σερβιέτες του εμπορίου που ως τώρα χρησιμοποιούσαμε.
Τον τελευταίο χρόνο εναλλάσσομαι -στις δύσκολες μέρες του μήνα- μεταξύ δύο εταιρειών, οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία της υγείας της γυναίκας. Η μία είναι η ECO by Naty από την Ιταλία και η άλλη η Natracare. Καμία δεν κάνει δοκιμές σε ζώα. Η Natracare μάλιστα κατασκευάζει σερβιέτες από 100% βιολογικό βαμβάκι και φυσικά υλικά κυτταρίνης! Οι «υγιεινές» σερβιέτες δεν υπολείπονται σε τίποτα από τις συμβατικές σερβιέτες, καθώς διατίθενται σε διάφορα μήκη και για διάφορες ροές. Μπορείτε να βρείτε σερβιέτες κανονικές, νύχτας, όπως και σερβιετάκια καθημερινής χρήσεως.

jhhljhjkhljk.jpgΕίναι εξίσου αποτελεσματικές με τις συμβατικές με τη διαφορά οτι είναι πιστοποιημένες οικολογικές, έρχονται σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες, είναι βραβευμένες και εναρμονισμένες με διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα, δεν περιέχουν χλώριο, ούτε αρώματα και το φιλμ τους μπορεί να είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από καλαμπόκι (όπως τις ECO by Naty) ή άλλα φυτικά προϊόντα, τα οποία δεν είναι γενετικά τροποποιημένα (Non GMO). Οι συγκεκριμένες οικολογικές σερβιέτες εκτός από απαλλαγμένες από κάθε τί τοξικό, σέβονται την γυναικεία υγεία, αλλά και το περιβάλλον!

Κορίτσια, δεν υπάρχουν δικαιολογίες να μην χρησιμοποιούμε φυσικές και οικολογικές λύσεις στην καθημερινότητά μας. Φροντίστε για την υγεία σας ξεκινώντας από τις δύσκολες μέρες του μήνα!

♥♥♥

υ.γ. Το παρόν άρθρο δεν είναι διαφήμιση. Το προϊόν στις φωτογραφίες έχει αγοραστεί αποκλειστικά με δικά μου χρήματα και ο σκοπός του άρθρου είναι η ενημέρωση και η ψυχαγωγία. Το παρόν άρθρο δεν αποτελεί, ούτε αντικαθιστά ιατρική γνώμη, γνωμάτευση ή συμβουλή.

unsplash-logoAlexander Shustov

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.