Ζωγραφισμένες νεροκολοκύθες τριών ειδών!

Είναι γεγονός πως οι νεροκολοκύθες του ζωγράφου κ. Παναγιώτη Χαλούλου, ενσαρκώνουν πετυχημένα ήρωες του σινεμά, ζώα, πουλιά και άλλα μοναδικά πλάσματα και θεάματα, αναπαριστώντας ζωηρά έναν ρομαντικό μικρόκοσμο, που εκφράζεται μέσα από την ίδια τη φύση και εγείρει αισθήματα αγάπης για το περιβάλλον.

Για δεύτερη λοιπόν χρονιά, βρέθηκα στη νέα έκθεση ζωγραφισμένης νεροκολοκύθας του αγαπημένου ζωγράφου, κυρίου Παναγιώτη Χαλούλου.

20180511_193620.jpg

Πριν από 2 χρόνια, για πρώτη φορά στον χώρο της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, ο κύριος Χαλούλος εξέθεσε τα ιδιαιτέρου κάλλους αριστουργήματά του, εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους!

20180511_192121.jpg

Ο κύριος Χαλούλος κάνει κάτι μοναδικό. Για την δημιουργία των έργων τέχνης του χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη κάτι απόλυτα φυσικό και οικολογικό, δηλαδή ένα φυτό! Και φυσικά αναφέρομαι στις νεροκολοκύθες, για τις οποίες είχα μιλήσει εκτενέστερα σε παλιότερο άρθρο.

 

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο ίδιος καλλιεργεί συστηματικά τις νεροκολοκύθες του, τις φροντίζει και αφού εκείνες φτάσουν στο επιθυμητό μέγεθος, τις αξιοποιεί με έναν εκπληκτικό και εφευρετικό τρόπο.

20180511_192203.jpg

Δεν τις ζωγραφίζει απλά.

Τους δίνει σώμα και χαρακτήρα!

20180511_191811.jpg

Οι νεροκολοκύθες του κυρίου Χαλούλου μετατρέπονται αυτόματα μέσα από τα χέρια και το ταλέντο του σε ζώα, πουλιά, ψάρια, σε χαρακτήρες του σινεμά και του θεάτρου, σε τροφαντούς κυρίους και κυρίες, σε κοχύλια, σε χριστουγεννιάτικα στολίδια, σε αρχαία αγγεία και η λίστα είναι ανεξάντλητη!

20180511_192059_001.jpg

Η φαντασία του σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο ταλέντο του δημιουργούν όμορφα αποτελέσματα, που αφήνουν κάποιον πραγματικά μαγεμένο μόλις τα αντικρίσει.

20180511_192049.jpg

Ένα από τα πράγματα που μου έχουν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι πως σε αυτή την έκθεση είδαμε δημιουργίες που συνδύαζαν περισσότερες από μία τεχνικές. Για την ακρίβεια, χρησιμοποιήθηκε και η τεχνική της κόλλας με χαρτί, προκειμένου να δοθεί το κατάλληλο σχήμα στην κάθε νεροκολοκύθα!

20180511_192011.jpg

Ακόμα ένα πράγμα που λάτρεψα ήταν οτι η φαντασία του κυρίου Χαλούλου, μετέτρεψε πολύ επιτυχημένα τις νεροκολοκύθες του σε.. φωτιστικά! Υπέροχα φωτιστικά με απαλό led φωτισμό και με συγκεκριμένη θεματολογία, που αποτελούν ονειρικό σκηνικό για το χώρο μας και μας χαλαρώνουν αμέσως!

 

Τέλος, ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η χρήση φυτικού σφουγγαριού (το οποίο καλλιεργεί και μεγαλώνει μόνος του), για τα μαλλιά μιας γλυκειάς ξανθιάς «κυρίας» νεροκολοκύθας!

20180511_192229.jpg

Εύχομαι να απολαύσουμε σύντομα ακόμα μία ονειρική έκθεση νεροκολοκύθας του κ. Χαλούλου, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η ζωγραφική στη νεροκολοκύθα, όπως και σε έναν πίνακα, απαιτεί μεράκι, αφοσίωση και αρκετό χρόνο!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια της νεροκολοκύθας, καθώς και για το πως να αποκτήσετε τα έργα του κ. Χαλούλου, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τον ίδιο τον καλλιτέχνη, στο pchaloul@sch.gr.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο? Αν ναι, κεράστε έναν καφέ 🙂 !

♥♥♥

White and Pink Strikeout Cosmetics Beauty Logo(3)-page-001

2 σκέψεις σχετικά με το “Ζωγραφισμένες νεροκολοκύθες τριών ειδών!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.