Θετικές Δηλώσεις (Positive Affirmations) για ενδυνάμωση του εαυτού & ενίσχυση της θετικής μας σκέψης

Κάτι που πραγματοποιείται καιρό τώρα στον κόσμο & λιγότερο ίσως στη χώρα μας, είναι η εφαρμογή των θετικών δηλώσεων στη ζωή μας.

Τί εννοούμε όμως με τον όρο θετικές δηλώσεις?

Δεν υπάρχει κάποιος παγκόσμια αποδεκτός ορισμός, ωστόσο μπορούν να περιγραφούν ώς εξής:

«Προσεκτικά διαμορφωμένες δηλώσεις που επιβεβαιώνουν οτι κάτι είναι αληθινό»

Ακόμα και το wiki τις τοποθετεί στο πλαίσιο της «πρακτικής της θετικής σκέψης και της αυτοενίσχυσης».

Οι θετικές δηλώσεις (διαβεβαιώσεις) είναι απλές λέξεις ή προτάσεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να περιγράψουν το πώς θέλουν να είναι οι ίδιοι ή οι συνθήκες της ζωής τους, με τρόπο που να επιβεβαιώνει ότι είναι ήδη αληθείς ή στο δρόμο του να γίνουν πραγματικότητα.

Οι άνθρωποι επαναλαμβάνουν θετικές διαβεβαιώσεις για να αλλάξουν (& να βελτιώσουν) τον τρόπο που αισθάνονται για τον εαυτό τους ή την αντίληψή τους για τη ζωή, έτσι ώστε τελικά να καταλήξουν στην αλλαγή στην οποία η θετική δήλωση πρέπει να τους οδηγήσει.

Μάλιστα, οι θετικές δηλώσεις χρησιμοποιούνται ακόμη και σε συνδυασμό με την ύπνωση και την αποστολή υποσυνείδητων μηνυμάτων, όταν ένα άτομο χρειάζεται βοήθεια για να αλλάξει αρνητικές υποσυνείδητες πεποιθήσεις.

Για παράδειγμα, κάποιος που έχει πρόβλημα με την εμπιστοσύνη μπορεί να πει αυτές τις θετικές δηλώσεις στον εαυτό του κάθε πρωϊ:

«Εχω εμπιστοσύνη ανά πάσα στιγμή σε όλους τους τομείς της ζωής μου.»
«
Η εμπιστοσύνη μου έρχεται φυσικά.»

Η επανάληψή τους μέρα με τη μέρα, σε μια τελετουργία που τους ταιριάζει περισσότερο, υποτίθεται ότι τελικά φέρνει αυτές τις δηλώσεις στη ζωή: το άτομο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αισθάνεται για την εμπιστοσύνη και τελικά μέσα από όλο αυτό, τον ίδιο του τον εαυτό.

ciocan-ciprian-268394-unsplash(1).jpg

«Ακριβώς όπως είμαι, είμαι αρκετός.»

Και κάπου εδώ ας περάσουμε στο πρακτικό μέρος.

Πώς εντάσσουμε τις θετικές δηλώσεις στη ζωή μας?

Με διάφορους τρόπους. Γραπτώς, προφορικώς, οπτικά με ισχυρές εικόνες, με ομιλητή, σε ήχο ή σε βίντεο. Ενας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος είναι να γράφετε διάφορες θετικές δηλώσεις που σας συγκινούν και που σας ενδιαφέρει να εντάξετε στη ζωή σας σε ένα φύλλο χαρτί και να το τοποθετήσετε δίπλα στο κρεβάτι σας ή στο μπάνιο στον καθρέφτη, ώστε κάθε πρωϊ να «πέφτετε» πάνω του & συνειδητά ή μη συνειδητά να διαβάζετε τις δηλώσεις.

Το «μυστικό» της επιτυχίας τους έγκειται στο γεγονός πως όσο πιο συχνά αφήνουμε τον εαυτό μας να εκτεθεί στις θετικές δηλώσεις, τόσο περισσότερο δυναμώνουν αυτές μέσα μας.Ποιά τα οφέλη των θετικών δηλώσεων στη ζωή σας?

-Θα αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας πριν από μια σημαντική συνάντηση
-Θα αποκτήσετε τον έλεγχο και την εξάλειψη των κακών συνηθειών
-Θα βελτιώστε την παραγωγικότητά σας
-Θα βελτιώστε την αυτοεκτίμησή σας
-Θα μπορείτε να ελέγχετε αρνητικά συναισθήματα όπως η απογοήτευση, ο θυμός ή η ανυπομονησία κ.α.

Στο παρακάτω βίντεο, θα δείτε οπτικοποιημένες θετικές δηλώσεις για τον εαυτό & τη ζωή σας, με μαγευτικές εικόνες αποκλειστικά από την φύση & μουσική χαλάρωσης για να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε σε αυτές αποτελεσματικά. Καλή απόλαυση!

Το κλειδί της επιτυχίας των θετικών σας δηλώσεων είναι οι λέξεις & ο τρόπος που τις χρησιμοποιείτε, καθώς και η συχνή τους επανάληψη!

Εν ολίγοις, κοιτάξτε τις θετικές δηλώσεις με τον εξής τρόπο: Οι άνθρωποι κάνουν επαναλαμβανόμενες ασκήσεις για να εκπαιδεύσουν το σώμα τους και να το «διδάξουν» να τρέχει γρηγορότερα ή να είναι πιο δυνατό. Οι θετικές δηλώσεις είναι σαν ασκήσεις για το μυαλό σας – μπορείτε μέσα από αυτές να το «διδάξετε» να σκέφτεται καλύτερες σκέψεις για τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας.
Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο!
Ως την επόμενη φορά…
White and Pink Strikeout Cosmetics Beauty Logo(3)-page-001
♥♥♥

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.