Γιατί να επιλέγεις οργανικά προϊόντα περιποίησης δέρματος? | Να οι 5 λόγοι!

Γιατί πρέπει να επιλέγεις οργανικά / βιολογικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος; Ο απλούστερος λόγος είναι ο εξής: είναι ασφαλή. Τα οργανικά προϊόντα που έχουν πιστοποιηθεί με τα πρότυπα ποιότητας τροφίμων είναι στην πραγματικότητα τόσο ασφαλή, που θα μπορούσες ακόμα και να τα φας!

Σχεδόν κανένα φαρμακείο ή κατάστημα καλλυντικών δεν διαθέτει απολύτως οργανικής προέλευσης προϊόντα για την φροντίδα της επιδερμίδας σου. Οι περισσότερες παρασκευάστριες εταιρίες προσθέτουν τοξικά συντηρητικά προκειμένου να αυξήσουν το διάστημα παραμονής των προϊόντων τους στα ράφια. Πρόσεχε λοιπόν πολύ με το τι αποφασίζεις να βάζεις πάνω σου, καθώς όχι μόνο η τοξικότητα, μα και η συστηματικότητα που χρησιμοποιείς διάφορα προϊόντα στην καθημερινότητά σου, μπορούν να «παίξουν» συγκεκριμένους ρόλους στη συνολική εικόνα της υγείας σου. Επιπλέον, ο τρόπος παρασκευής των προϊόντων περιποίησης, μπορεί να επηρεάσει και την υγεία του πλανήτη μας, καθώς μπορεί να υπάρξει επιβαρυντικός και με μεγάλο ενεργειακό αποτύπωμα.

Ας δούμε όμως τους 5 σημαντικότερους λόγους για να διαλέγεις οργανικά προϊόντα περιποίησης για εσένα και τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

    1. Είναι καλό για το έδαφος. Ένα μεγάλο πρόβλημα με τις σύγχρονες βιομηχανοποιημένες γεωργικές πρακτικές είναι ότι, μετά από μερικά χρόνια αυξανόμενης εξάντλησης των θρεπτικών στοιχείων του εδάφους, μπορούν να αφήσουν μεγάλες διαδρομές χερσαίων χώρων. Η βιολογική γεωργία, αντίθετα, χρησιμοποιεί παραδοσιακές μεθόδους εναλλαγής καλλιεργειών καθώς και μια σύγχρονη και επιστημονική κατανόηση της οικολογίας και της επιστήμης του εδάφους για τη διασφάλιση της γονιμότητας του εδάφους, καθώς και των έλεγχο των ζιζανίων και των παρασίτων, χωρίς τη χρήση συνθετικών παρασιτοκτόνων.
    2. Είναι καλό για το περιβάλλον. Η βιολογική γεωργία αποσκοπεί στη μείωση της εξάρτησης από μη ανανεώσιμους πόρους και στοχεύει ανά πάσα στιγμή στη βιωσιμότητα, η οποία περιλαμβάνει την καλύτερη διαχείριση του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής, ως προτεραιότητα.
    3. Είναι καλό για την υγεία μας. Περιπτώσεις καρκίνου, άσθματος, αυτισμού, μαθησιακών δυσκολιών και υπογονιμότητας έχουν αυξηθεί σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών Η.Π.Α και Καναδά. Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν όλο και περισσότερο ότι οι τοξικές χημικές ουσίες συμβάλλουν σε αυτές και άλλες χρόνιες ασθένειες και προβλήματα υγείας. Η αντικατάσταση των τοξικών χημικών με ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις μπορεί να μειώσει τον αριθμό των ανθρώπων που αναπτύσσουν αυτές τις ασθένειες.
    4. Όχι συνθετικά χημικά. Με τη μετάβαση σε φυσικά και οργανικά προϊόντα, μπορείτε να εξαλείψετε με ασφάλεια και εύκολα τις βλαβερές συνθετικές χημικές ουσίες, όπως parabens, φθαλικές ενώσεις, SLS, νιτροζαμίνες και πολλά άλλα, με ελάχιστη έρευνα και προσπάθεια εκ μέρους σας. Αυτό συμβαίνει επειδή ΔΕΝ θα υπάρχουν συνθετικά χημικά στα προϊόντα σας.

    5. Όχι GMO – Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί. Τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα παράγονται ΧΩΡΙΣ GMO, καθώς απαγορεύονται στα πρότυπα βιολογικής καλλιέργειας.

 

Μέχρι το επόμενο άρθρο,

White and Pink Strikeout Cosmetics Beauty Logo(3)-page-001

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.