ΟΑΕΔ 2019 | Πως βρίσκω ΕΡΓΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω ΟΑΕΔ (Βήμα-Βήμα)

Το site του ΟΑΕΔ παρέχει τη δυνατότητα να βρίσκετε μόνοι σας ανοιχτές θέσεις εργασίας, εισάγοντας τα στοιχεία που αφορούν την περιοχή, καθώς και την ιδιότητά σας.

Στο άρθρο αυτό θα εξηγήσουμε βήμα-βήμα την διαδικασία που θα ακολουθήσετε, την οποία μπορείτε να επαναλαμβάνετε όσο συχνά θέλετε προκειμένου να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες θέσεις που προκύπτουν.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο ΟΑΕΔ (Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού) & τα υποκαταστήματά του σε όλη τη χώρα, μας επιτρέπουν να κανονίζουμε προγραμματισμένα (ή μη) ραντεβού με τους εργασιακούς του συμβούλους, οι οποίοι μπορούν να μας καθιστούν ενήμερους για τις νέες ή ανοιχτές θέσεις εργασίας που αφορούν τα δικά μας τυπικά προσόντα.

Ωστόσο, ακριβώς το ίδιο ισχύει με τις παροχές του site του ΟΑΕΔ, αφού υπάρχει ξεχωριστή λειτουργία, μέσα από την οποία μπορούμε να αναζητούμε εμείς οι ίδιοι αυτές τις θέσεις εργασίας!

Ας δούμε λοιπόν τη διαδικασία αναζήτησης θέσεων εργασίας βήμα-βήμα.

Αρχικά, μπαίνουμε στο www.oaed.gr και στην αρχική σελίδα, βλέπουμε περίπου στο μέσον της σελίδας, ένα τμήμα με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα που στα αριστερά του γράφει «Αναζήτηση Θέσης Εργασίας«, όπως παρακάτω.

Στο σημείο αυτό έχουμε 2 επιλογές. Να κάνουμε απλή αναζήτηση ή σύνθετη αναζήτηση. Στην πρώτη περίπτωση, πατάμε άμεσα τα 3 πρώτα γράμματα της ειδικότητας που μας ενδιαφέρει στο λευκό κενό πλαίσιο και επιλέγουμε και την περιφέρεια στην οποία αναζητούμε εργασία, από την υπάρχουσα λίστα. Στη συνέχεια πατάμε «Αναζήτηση» και ανοίγει μια λίστα με εργασίες ή γράφει πως «Δε βρέθηκαν αγγελίες«.

Στη περίπτωση της «Σύνθετης Αναζήτησης«, για να ανοίξει πατάμε τα αντίστοιχα μικρά μπλε γράμματα στα αριστερά & οδηγούμαστε σε μια νέα σελίδα στην οποία μας δίνονται περισσότερες επιλογές, κάνοντας πιο συγκεκριμένη την αναζήτησή μας, όπως ακριβώς βλέπετε παρακάτω.

Και τώρα, πληκτρολογούμε την Ειδικότητα που μας ενδιαφέρει, την Περιφέρεια που επιθυμούμε, καθώς & τους Δήμους, το Είδος Απασχόλησης, αλλά & το Επίπεδο Εκπαίδευσης που διαθέτουμε. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας με τα κριτήρια που έχουμε επιλέξει, θα εμφανιστεί μια λίστα όπως στην παρακάτω εικόνα.

Στην 3η στήλη βλέπετε τον «Κωδικό Αγγελίας» της θέσης εργασίας. Με αυτό τον κωδικό μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας στον ΟΑΕΔ και να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας. Ο εργασιακός σύμβουλος του ΟΑΕΔ μπορεί να στείλει το βιογραφικό σας στον κωδικό αυτό.

Αυτή ήταν λοιπόν όλη η διαδικασία αναζήτησης θέσεων εργασίας ηλεκτρονικά, μέσω του επίσημης ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

Κάποια ακόμα tips – συμβουλές

  1. Αν θέλετε να δείτε γενικά τις θέσεις εργασίας σε μία Περιφέρεια, αφήστε το πεδίο της Ειδικότητας κενό & επιλέξτε μόνο την περιφέρεια που σας ενδιαφέρει. Με αυτό τον τρόπο αυξάνετε τις πιθανότητες να βρείτε εργασία, ακόμα & σε κάτι που δεν είναι το αποκλειστικό σας αντικείμενο.
  2. Στο πεδίο της Σύνθετης Αναζήτησης που αφορά το Είδος της Απασχόλησης, επιλέξτε όλες τις επιλογές (πλήρης, μερική απασχόληση κλπ), προκειμένου να αυξήσετε & πάλι τις πιθανότητες να βρείτε μια ανοιχτή θέση εργασίας.
  3. Μη διστάζετε να συμβουλέυεστε τους εργασιακούς συμβούλους των υποκαταστημάτων του ΟΑΕΔ για κάθε σας απορία, καθώς και για μια γενικότερη καθοδήγηση.

 

Μέχρι την επόμενη φορά,

White and Pink Strikeout Cosmetics Beauty Logo(1)-page-001

Άδεια Creative Commons
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.