Οι προβληματισμοί μιας μορφωμένης, άνεργης κ single 37χρονης Ελληνίδας | Story & Anime pics

2019, Ελληνίδα, ετών 37. Διαμένουσα με τους γονείς της σε ενοικιασμένο 3αρι & χωρίς να έχει κανονική εργασία, αφού δεν μπορεί να βρει κάτι. Και γιατί δε μπορεί να βρει? Μα φυσικά γιατί αυτό που σπούδασε, αρχιτέκτων μηχανικός, είναι ένα από τα επαγγέλματα που στηριζόντουσαν κυρίαρχα στα δάνεια, τα οποία αφού κόπηκαν λόγω κρίσης, οι εταιρίες & τα γραφεία που θα μπορούσαν να την προσλάβουν, δε μπορούν πια. Άλλα κλείνουν, άλλα απολύουν σωρηδόν, άλλα απασχολούν απλήρωτους υπαλλήλους & κάποια άλλα προσλαμβάνουν μόνο μέσω γνωστού, συστάσεως ή μέσου.

Επιπλέον, αφού έχει αγανακτήσει να της λένε όλοι γύρω της (μα κυρίως ο εαυτός της) να βρει μια δουλειά ο,τι να’ ναι μόνο & μόνο για να εξασφαλίσει το χαρτζιλίκι & την επιβίωσή της, έχει κουραστεί ψυχικά να στέλνει παντού το βιογραφικό της χωρίς να λαμβάνει ποτέ καμία απάντηση & όταν λαμβάνει αραιά & που, την έχουν απορρίψει & απλά την καθιστούν ενήμερη. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να χάνει κάτι από την αξιοπρέπειά της κάθε τόσο, παρακαλώντας τις καφετέριες της πόλης της να την προσλάβουν ως σερβιτόρα & να της απαντούν συνήθως πως είτε είναι πολύ μεγάλη, είτε δεν έχει καμία προϋπηρεσία. Που αυτή είναι & η αλήθεια.

Όταν δε φτάνει η στιγμή να τολμήσει να σκεφτεί την προσωπική της ζωή, στην προσπάθειά της να νιώσει πιο ευτυχισμένη & να μη στερείται από τη ζωή της κάτι όμορφο όπως είναι ο έρωτας, η συντροφικότητα & η αγάπη, εκεί συνήθως έρχεται μια δεύτερη απογοήτευση. Στη συναναστροφή της με την εκάστοτε γνωριμία της, συνειδητοποιεί πόσο σημαντικό είναι για τους άλλους το επαγγελματικό της κομμάτι.. Και θα αναρωτιόταν κανείς, πως συνδέονται αυτά τα δύο? Τι σχέση μπορεί να έχει μια γνωριμία της με σκοπό την έναρξη ενός έρωτα, με το αν έχει η γυναίκα αυτή δουλειά ή όχι?

Που έχουμε φτάσει? Τι σημαίνει ότι ένας άντρας δε θα τη δει σοβαρά για σχέση επειδή δεν έχει δουλειά? Είμαστε με τα καλά μας?

Μα τι φταίει αυτή που δε βρίσκει εργασία & που τα χρόνια περνάνε? Να την καταδικάσουμε εις θάνατον επειδή δεν πληροί τα κριτήρια & τα standards του κάθε ενός (για να μην πω, συμφεροντολόγου..)? Αν ένας άντρας σε θέλει, σε αγαπάει, δε θα κολλήσει σε αυτά.. Σε τελική ανάλυση, θα σε πάρει να φύγετε μαζί στο εξωτερικό & να ξεκινήσετε εκεί από το μηδέν, να παλέψετε μαζί τη ζωή. Την κοινή σας ζωή. Δε θα σε εγκαταλείψει για να μη χάσει τις δικές του βολές.

1d05b7f05c8f0301eee8f35ef8d3d1c8

 

Και φυσικά πίσω από τις απόψεις αυτών των αντρών, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ματαιόδοξων νεοελλήνων, δε κρύβεται ούτε η τεχνολογία, ούτε το ίντερνετ, ούτε καλά-καλά η ίδια η κρίση.

Κρύβεται το επόμενο εμπόδιο της άνεργης κοπέλας. Η μαμά του.

Είναι εκείνη η Ελληνίδα μάνα, που περιμένει με ανοιχτές αγκάλες τον γιόκα της, όσες χοντρές βλακείες & να κάνει, όσο θανάσιμα ανώριμος & αν είναι. Είναι εκείνη η μάνα που δε θα επισημάνει στον λεβέντη της τα τραγικά του λάθη, που θα παραβλέψει ξανά & ξανά τις επικίνδυνες συμπεριφορές του – που βγάζουν μάτι στην υπόλοιπη κοινωνία -, μόνο & μόνο επειδή είναι τόσο εγωίστρια & δε μπορεί να παραδεχτεί ότι ο τρόπος που τον διαπαιδαγώγησε, απέτυχε.

Δε του έμαθε ποτέ πως να ψαρεύει, αφού του έφερνε πάντα το ψάρι έτοιμο στο στόμα. Δε του έμαθε ποτέ πως να πατάει γερά στα δικά του πόδια, αλλά πως να πατάει γερά πάνω στα δικά της που προσφέρονται πάντα. Δε του έμαθε τη λέξη «φιλότιμο», αφού του έδειχνε με κάθε τρόπο πως ο,τι και να ζητούσε το παλικάρι της, θα του το έδινε απλόχερα & δε χρειαζόταν κανένα αντάλλαγμα.

no-game-no-life-ep-9-image-01.jpg

Και το πιο σημαντικό για το παρόν κείμενο. Η μάνα αυτή τρέφεται μέσα από τον ρόλο της & τη δύναμη που ασκεί πάνω στο «παιδί» της (μιλώντας για άντρες άνω των 30, πόσο αστείο ακούγεται), καθώς το να ελέγχει τη δική του ζωή, της δίνει νόημα στην άχαρη & κενή δική της ζωή. Μάλιστα, οι περισσότερες Ελληνίδες μανάδες της προηγούμενης γενιάς δεν εργαζόντουσαν. Ήταν νοικοκυρές στο σπίτι & εργαζόταν ο σύζυγός τους, εκείνος έφερνε τα χρήματα & εκείνες φρόντιζαν το σπίτι & το μεγάλωμα των παιδιών. Και τολμούν αυτές οι ίδιες, που ξυπνούσαν κάθε πρωί με Μενεγάκη και φραπέ, να ζητούν από την εκάστοτε κοπέλα ή σύντροφο του γιου τους να εργάζεται! «Να έχει το μισθό της αγόρι μου, να ζήσετε μια άνετη ζωή!«, του λέει. «Και αν έχει & κανένα σπιτάκι, ακόμα καλύτερα!» του επισημαίνει συνωμοτικά. Και ο γιος-ρομπότ την ακούει, δίχως καμία κρίση.

Στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι εννοείται πως κάθε νορμάλ κοπέλα θα αγανακτούσε με μια τέτοια μάνα-δυνάστη στη ζωή του συντρόφου της, αφού ένας τέτοιος άνθρωπος υπονομεύει τη ζωή ενός άντρα (καθώς & της κοπέλας), αφήνοντάς τον ψυχικά ερείπιο, καθώς θα τον εγκαταλείπουν μία-μία οι γυναίκες που ερωτεύτηκε & δε θα καταλαβαίνει & το γιατί… Αυτή όμως θα είναι & η τιμωρία του.

da9b90852731dbabac3b28e9b6e67e2a--deep-quotes-sad-quotes

Στη ζωή ενός άντρα όπως έλεγε & μια θεία μου, μπορεί να υπάρξει μόνο μία γυναίκα. Ή η μάνα του ή η γυναίκα του. Μία μόνο θα είναι η βασίλισσά του, ας το χωνέψουν κάποιες & ας αφήσουν τους καημένους τους γιους τους ελεύθερους μήπως & ευτυχήσουν κάποτε. Βέβαια υπάρχει & η περίπτωση ο ίδιος ο άντρας να μη θέλει να απογαλακτιστεί. Οπότε καλύτερα για όλους μας θα είναι να παραμείνει με τη μαμά του.

queen.jpg

Έτσι λοιπόν, η άνεργη αρχιτέκτονας, δυσκολεύεται πολύ να βρει χαρά ακόμα & στην προσωπική της ζωή. Όλα είναι εναντίων της & δε μπορεί κανείς να την καταλάβει, μόνο όσοι ζουν ίσως κάτι παρόμοιο. Αλλά ούτε & αυτούς βρίσκει πια, σαν ξαφνικά με ένα μαγικό ραβδί όλοι γύρω της να βρήκαν το δρόμο τους, παρά την κρίση.

Είναι σημαντικό σε περιόδους πολέμου, ασθενείας ή οικονομικής κρίσης, να έχεις υποστηρικτικό σύστημα, κοινώς support system. Συνήθως όλοι στρέφονται στις οικογένειές τους & τα σόγια τους για συμπαράσταση, για συμβουλές ή ακόμα & για οικονομική βοήθεια. Και στην Ελλάδα, παρατηρώ πως πράγματι οι περισσότεροι έχουν μεγάλες οικογένειες με πολλούς συγγενείς που σπεύδουν να βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης, κάτι που δεν έχω παρατηρήσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τι γίνεται όμως με εκείνους του Έλληνες που έχουν πολύ μικρή οικογένεια & ελάχιστους συγγενείς, που είναι ελάχιστα έως καθόλου δικτυωμένοι?

Αυτό αναρωτιέται και η 37χρονη αρχιτέκτονας! Που ακριβώς να στραφεί για να βρει λύση & απαντήσεις στα προβλήματα που της έχουν δημιουργηθεί, πέρα από τον εαυτό της.

61a611b71565bf0b1977129a147a4082--anime-zombie-girl-hibiscus.jpg

Και μέχρι να δει το που θα στραφεί, πρέπει να βρει χρήματα για καινούργιο φόρεμα για έναν ακόμα γάμο συμμαθήτριάς της που την έχουν καλέσει, καθώς επίσης & σε κάτι βαπτίσεις μωρών παλαιών συμφοιτητριών της. Στο τραπέζι μάλιστα πρέπει να αντλήσει ψυχική δύναμη & να γελάει βεβιασμένα (κρύβοντας όσο μπορεί το θλιμμένο & άδειο σχεδόν – από όνειρα – βλέμμα της), απαντώντας με εξαναγκασμένη χαρά σε ερωτήσεις τύπου «Εσύ πότε θα παντρευτείς κοπέλα μου?», «Άντε & στα δικά σας οι ελεύθερες!», «Εμείς πότε θα φάμε κουφέτα από εσένα?», «Καν’ τε κανένα παιδάκι όσο είστε νέες γιατί μετά θα θέλετε & δε θα μπορείτε!» και άλλα πολλά διαμαντάκια..

Κάποιο βρώμικο παιχνίδι της παίζει η ζωή, δεν εξηγείται._

 

To be continued..

Ελπίζω να σας άρεσε η ιστορία αυτή! ♥

White and Pink Strikeout Cosmetics Beauty Logo(3)-page-001

xoxoxo

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.